Lockers (2015)

Joëlle Snijders, derdejaarsstudent aan de opleiding Scenografie, heeft een ontwerp gemaakt voor de lockers in het badhuis op de 5e verdieping van de Academie voor Theater en Dans. Voor haar ontwerp heeft zij grafische patronen als uitgangspunt gebruikt. Ieder kluisje is uniek.

De grafische print op de lockers gaat een interactie aan met het patroon op de vloer in het badhuis. Joëlle Snijders zegt hierover: ‘Hoewel sommige ontwerpen vrij druk zijn, zorgt de regelmaat, de herhaling, en het zwart-wit dat overeenkomt met de vloer, voor rust. Ondanks de aanwezige herhaling, is elk individuele kluisje uniek. Je zult geen ander kluisje vinden met exact hetzelfde patroon, net als dat je nooit een persoon zult vinden die exact hetzelfde is als jij.’

Als inspiratiebron voor haar ontwerp gebruikte Joëlle een installatie, die zij vorig jaar heeft gemaakt. Dit werk bestond uit plastic plaatjes met grafische patronen en was te zien in Trappenhuis Oost. Het thema van de installatie was ‘De schil van het gebouw’, waarbij de grens tussen de open- en geslotenheid van de Academie voor Theater en Dans werd verbeeld.

Advertenties